Poker och spel i världen

I flera delar av världen är det inte tillåtet med spel hur som helst, inte heller i Sverige. I Norge har nyligen lagen ändrats och i New York kan det även där bli lagändringar. Vill man spela kan man dock alltid åka till Las Vegas.

Det är inte tillåtet att spela vare sig nätpoker eller andra gamblingspel på många platser i världen, casino på nätet är inte en frihet alla har att välja på. Till exempel är det inte tillåtet med online-poker på många ställen i USA, något som det debatteras mycket om.

Hemmapoker tillåtet under villkor

I Norge är utgångspunkten att det är otillåtet att spela om pengar via poker. För ett litet tag sen blev det dock en ändring i lagen som ses över av den norska lotteriinspektionen, Lotteritilsynet. I Bergenavisen går det att läsa om hur det, under vissa premisser, är tillåtet att spela poker hemma.

Regler att följa

Vilka är då reglerna som man måste följa? Jo bland annat får den totala insatsen per spelare inte övergå 1000 kronor. Antalet deltagare får inte vara fler än tio och alla som är med måste tillhöra en nära umgängeskrets. Det ska ske i hemmet och inte ha organiserats på ett professionellt sätt.

Även i SVT går det att läsa om hur just hemmapoker blir lagligt i Norge. Det föreslogs bland annat att maxvinsten skulle ligga på 5000 kronor när det sker i privata sammanhang. Samtidigt är det fortfarande olagligt med spel om pengar via poker på arbetsplatser, restauranger, pubar och fartyg. Det är med andra ord bara en mindre öppning i regelverket, som innebär att en vanlig spelform som många norrmän redan deltar i faktiskt kan ske lagligt och under ordnade former, i enlighet med lagen.

Tips från pokerproffsetlas vegas

Om du istället vill spela poker på ett organiserat och professionellt sätt är tipset att boka en resa till USA och Las Vegas. I en artikel här går det att läsa om hur man överlever en tripp till syndernas stad nummer ett, tipsen kommer från ett pokerproffs på plats. Det hon råder en att göra som turist är allt från att se till att boka ett rökfritt hotell, att köpa mat på mataffärer i stället för att äta ute, att ta det lugnt vid poolen och använda solskyddsfaktor, att hyra ett hus i stället för att bo på hotell om du ska vara i staden en längre period.