Östersund vann mot Arsenal – på bortaplan

Jämtlands stolthet Östersunds FK förlorade mot Arsenal hemma på Jämtkraft Arena, men vann sedan returmötet på Emirates Stadium. Hur sjukt är inte det? Tänk om man hade bettat på en jämtländsk vinst!

Östersunds FK är laget som har chockat fotbollssverige, och en stor del av Europa också, under det senaste året. De blev lottade så att de började med att möta Galatasaray, något som fick Aftonbladet att skriva om en ”mardröm” och Saman Ghoddos att utbrista ”Varför ljuger du?” när Fotbollskanalen fick kontakt med honom. Men Östersund började med att besegra storklubben från Istanbul hemma, och spelade oavgjort borta, vilket ledde till att de tog sig vidare. När de så ställdes mot Arsenal var självförtroendet på topp, men de förlorade på hemmaplan och vann på bortplan. Därmed var de ute ur Europa League, men samtidigt visade de hur en långt en klubb som bildades så sent som 1996 kan nå.

Malmö FF möter Östersunds FK hemmaSpeloperatören Ohmbet gav 50 gånger pengarna till de som satsade på bortavinst för Östersund, skriver spelbloggare.se, och med en bettingbonus hade det naturligtvis blivit ännu bättre.

Lagkaptenen Brwa Nouri, som spelat för småstadslagen Åtvidaberg och Dalkurd, säger till Dn att det märktes att spelarna i London-laget var imponerade.

Andra matcher man borde bettat på

Det som är så roligt med just fotboll är att ett sämre lag kan slå ett bättre. Det gäller förvisso i andra sporter också men är betydligt ovanligare där. Precis som när det gäller MMA blir det också mer spännande att följa en match när man har satsat pengar på resultatet. Om du vill satsa pengar på MMA rekommenderar jag den här artikeln i Fighter Magazine. Det är delvis vadslagningen som har gjort att thaiboxning har blivit så stort i Thailand, och faktum är att det var illegal betting på framför allt fotbollsmatcher som sådde det frö som ledde till att Svenska Spel bildades i Sverige.

Från ett svenskt perspektiv är landslagets upphämtning mot Tyskland 2012, då de blågula vände 0-4 till 4-4 på en halvtimme, till det allra sjukaste. Andra märkliga, oväntade och roliga resultat är när Senegal besegrade Frankrike med 1-0 2002, när Sydkorea vann mot Italien på straffar samma år, eller när USA besegrade England 1950.