Ha koll på avigsidorna

Det är inte bara viktigt att läsa igenom reglerna innan man börjar spela på ett nätcasino, det är dessutom viktigt att läsa på Lotteriinspektionen om spelandet avigsidor och vara medveten om dessa.

 

I Sveriges Radio kan en läsa om hur spelmissbruket går upp under semestertider, liksom alkohol missbruket. Många har ledig tid, är rastlösa och uttråkade – vilket gör att de kanske spelar lite för mycket. Dessvärre är det mestadels anhöriga som ringer in för att de är oroliga över sina partners eller kanske sina barn, som de tycker eller är rädd för att de har ett missbruk.

black jack

Ett stort problem är att anhöriga ofta tycker synd om spelaren men det finns inga möjligheter att hjälpa utan istället ska man ställa krav på att söka hjälp och göra något åt sin situation –  Sveriges Radio

Riskzonens olika karaktäriserande tecken

När kan man säga att en person har ett missbruk eller spelberoende? Spel om pengar kan ge både ekonomiska konsekvenser liksom hälsomässiga. Och det är inte bara individen som spelar som drabbas eller kan drabbas, det är i lika hög grad och ibland högre de anhöriga drabbas, familjen och andra närstående. Tecken på att en spelare är i riskzonen för att spelandet blivit ett problem kan vara att personen tänker konstant på spel, spelar för allt högre summor för att få den önskade spänningseffekten, har misslyckats med att tidigare kontrollera, begränsa eller sluta med sitt spelande. Blir rastlös eller irriterad när denna försöker sluta eller begränsa sitt spelande. Har förlorat en viktig relation, en anställning eller kanske en utbildningsmöjlighet på grund av sitt spelande. Förlitar sig på att andra kan ordna fram pengar för att lösa den finansiella krissituation som uppstått just på grund av spelandet. Mer om detta att läsa på just Lotteriinspektionen.